Jednoduchý recept

Hrášek dušený s vepřovým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10751

Ingredience

600 g Hrášek
100 g Klobása Dunajská
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
60 g Tuk
200 g Vepřová plec
500 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 148kJ
7% Sacharidy 26 g
48% Tuky 36 g
13% Sodík 264 mg
40% Bílkoviny 22 g

Hrášek dušený s vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Omytou plec nakrájíme na kostičky a osmažíme na tuku. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmahneme. Maso osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

2

Hrášek, utřený česnek a nasekanou pažitku a petrželku osmažíme na zbylém tuku, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a rozmícháme. Mírně osolíme a dusíme doměkka.

3

Ke konci dušení vmícháme měkké maso a klobásu nakrájenou na kolečka.

Poznámka

Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept