Celerové lívanečky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerové lívanečky se sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10754 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
100 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Moravský bochník 45% |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 382,5mg |
Draslík | 247,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 648,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Celerové lívanečky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozšleháme s mlékem, solí a pepřem. Přimícháme očištěný, jemně nastrouhaný celer a nastrouhaný sýr. |
2 | Lívanečky zvolna smažíme na oleji po obou stranách dorůžova. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.