Hříbkový salát s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbkový salát s vínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10766 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
5 g | Cukr krupice |
400 g | Hříbky čerstvé |
4 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Pepř černý celý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
0,5 dl | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 974,9mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Citronová šťáva, Cukr krupice, Hříbky čerstvé, Nové koření celé, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hříbkový salát s vínem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, na plátky nakrájené hříbky povaříme v osolené a okyselené vodě doměkka. |
2 | Uvařené hříbky propláchneme studenou vodou, zalijeme vínem, 4 lžícemi vody a přidáme ostatní přísady. Necháme přejít varem. |
3 | Salát podáváme vychlazený, posypaný nasekanou petrželkou. |