Švýcarské vepřové řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarské vepřové řízky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10785 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Olej stolní |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Šunka dušená |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 165,1mg |
Draslík | 379,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Švýcarské vepřové řízky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na řízky, rozklepeme je a osolíme. Na každý řízek položíme plátek sýru a šunky a přeložíme na půlky. Okraje masa sklepneme paličkou a upevníme jehlami nebo párátky. |
2 | Připravené řízky obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Smažíme po obou stranách na rozehřátém oleji. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami. |