Květákový mozeček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový mozeček
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 1080 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
150 g | Cibule |
850 g | Květák |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sůl |
150 g | Tuk |
600 g | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 268,1mg |
Draslík | 357,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 292,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Květák, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový mozeček postup přípravy receptu:
1 | Květák očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej a okapaný rozkrájíme nebo rozebereme na malé růžičky. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme květák, opepříme a za stálého míchání částečně vysmahneme. |
3 | Potom květák zalijeme rozmíchanými vejci a osolíme. Zvolna mícháme, až se vejce srazí a pokrm zhoustne. |
4 | Ihned podáváme. |