Jablkový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10828 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Cukr moučkový |
50 g | Hrozinky |
600 g | Jablka |
50 g | Mandle mleté |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 353,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hrozinky, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle mleté, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový salát postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Čtvrtky nakrájíme na tenké plátky a dáme do skleněné mísy. |
2 | Připravená jablka pokapeme citronovou šťávou, posypeme mletými mandlemi, hrozinkami a vše promícháme. |
3 | Smetanu osladíme, nalijeme na jablka a zamícháme. |