Jednoduchý recept

Smažený celer

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 1083

Ingredience

1000 g Celer bulvový
140 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
180 g Strouhanka
20 g Sůl
150 g Tuk
80 g Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 058kJ
6% Sacharidy 20 g
23% Tuky 17 g
51% Sodík 1 g
8% Bílkoviny 5 g

Smažený celer postup přípravy receptu:

1

Větší celer očistíme, omyjeme a ovaříme v osolené vodě.

2

Poloměkký celer necháme vychladnout a potom jej nakrájíme na silnější plátky.

3

Plátky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a osolených a ve strouhance.

4

Celer zvolna usmažíme dozlatova.

5

Ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
zdenekrataj@seznam.cz
Smažený celer
chtěl jsem vyzkoušet smažený celer.Nevědomky jsem použil tento recept,akorát jsem celer nevařil.Nakrájel jsem ho cca na 8mm plátky ale nedržela mi na něm ani sůl ani mouka.Tak jsem v prvním talíři měl vodu,plátek jsem namočil,osolil,opepřil a pak už klasický trojobal(sůl i mouka už perfektně držela).Pomaleji osmažil a byly to ňamka.Příště si ale ty velké kolečka rozpůlím.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept