Jemný sucharový pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemný sucharový pudink
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10860 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
150 g | Suchar dietní |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 288,3mg |
Draslík | 198,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Suchar dietní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jemný sucharový pudink postup přípravy receptu:
1 | Suchary jemně rozdrtíme nebo umeleme. Zalijeme je mlékem a uvaříme na kaši. |
2 | Do kaše vmícháme žloutky, cukr a máslo. Nakonec přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Těsto nalijeme do vymazané a vysypané pudinkové formy a uzavřeme. Vaříme ve vodní lázni asi 30-45 minut. |
4 | Uvařený pudink vyklopíme a podáváme s ovocnou šťávou. |