Letní zelná polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní zelná polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10880 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
40 g | Hovězí maso vařené |
1 kávová lžička | Kmín celý |
5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
100 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 22,8mg |
Draslík | 147,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Olej stolní, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Letní zelná polévka postup přípravy receptu:
1 | Omyté hlávkové zelí nakrájíme nadrobno a spolu s kmínem uvaříme v osolené vodě. Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a mouky a povaříme. |
2 | Do polévky přilijeme vývar a přidáme na kousky nakrájené vařené maso. |