Kapustové karbanátky smažené

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
944 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapustu očistíme, omyjeme, rozkrojíme na čtvrtky a ovaříme. Vyjmeme ji a necháme okapat. Po vychladnutí z kapusty vyřízneme košťál a umeleme ji nebo nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky, zamícháme do kapusty, přidáme rozmíchaná vejce, prosátou mouku, strouhanku, česnek rozetřený se solí, pepř a podle potřeby sůl. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Ze směsi tvarujeme ploché kulaté karbanátky. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
  • 4
    Nakonec karbanátky zvolna usmažíme dozlatova.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.