Vepřové maso se zelím a smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso se zelím a smetanou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10897 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
30 g | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřová plec |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 84,6mg |
Draslík | 479,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová plec, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso se zelím a smetanou postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kmín, špetku papriky a omyté, na kostky nakrájené maso. Osolíme, podlijeme vývarem a dusíme. |
2 | Omyté zelí nakrájíme na proužky a dusíme na oleji. Během dušení přilijeme kyselou smetanu. |
3 | Udušené zelí smícháme s masem a ještě chvíli podusíme. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |