Vepřové maso nadívané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso nadívané
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10899 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
10 g | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso libové |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
3 ks | Žampiony čerstvé |
20 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 224,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Strouhanka, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Vepřové maso libové, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřové maso nadívané postup přípravy receptu:
1 | Žemli nakrájíme na kostičky a zvlhčíme ji mlékem. Přidáme vejce, máslo, nasekanou petrželku, muškátový oříšek, na másle podušené žampiony a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme. |
2 | Připravenou směsí naplníme omyté vepřové maso, osolíme a pokmínujeme. |
3 | Maso vložíme na pekáček s máslem a upečeme v troubě. Během pečení podléváme vývarem. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší. |