Hovězí polévka se smaženým hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka se smaženým hráškem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 109 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
160 ml | Mléko polotučné |
170 g | Mouka pšeničná hrubá |
10 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
10 g | Sůl |
150 g | Tuk |
120 g | Vejce slepičí |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 62,9mg |
Draslík | 824,3mg |
Vláknina | 918,6mg |
Vitamín A | 58,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Polévkové koření, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí polévka se smaženým hráškem postup přípravy receptu:
1 | Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. |
2 | Vejce dobře rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně přimícháváme prosátou mouku, až vznikne řidší hladké těstíčko. Z těstíčka obvyklým způsobem usmažíme hrášek a necháme jej na cedníku okapat. |
3 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu se smaženým hráškem vkládáme do polévky až při podávání. |
Poznámka
Vejce slepičí: (3ks)