Recept

Zapečené brambory s květákem a masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10907

Ingredience

300 g Brambory vařené ve slupce
150 g Květák
2 polévková lžíce Mléko polotučné
20 g Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
20 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
60 g Vepřové maso pečené
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 885kJ
9% Sacharidy 31 g
39% Tuky 29 g
42% Sodík 837 mg
32% Bílkoviny 18 g

Zapečené brambory s květákem a masem postup přípravy receptu:

1

Uvařené, prochladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Uvařené (nebo upečené) maso nakrájíme na kostičky.

2

Do vymazané zapékací mísy rozložíme vrstvu brambor, osolíme, přidáme vrstvu květáku a masa, posypeme petrželkou, poklademe kousky másla a posypeme nastrouhaným sýrem.

3

Nakonec vše zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce a dáme péci do středně vyhřáté trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept