Jednoduchý recept

Květák smažený

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Květák smažený 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 1091

Ingredience

1200 g Květák
150 ml Mléko polotučné
120 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Strouhanka
20 g Sůl
250 g Tuk
100 g Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 669kJ
9% Sacharidy 31 g
37% Tuky 28 g
54% Sodík 1 g
14% Bílkoviny 8 g

Květák smažený postup přípravy receptu:

1

Květák omyjeme a částečně uvaříme v osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat.

2

Potom květák rozebereme na menší růžičky a obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a ve strouhance.

3

Obalený květák zvolna smažíme v horkém tuku dozlatova.

4

Ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Romana
Květák smažený
Smažený květák je tak trochu klasika, ake chutná, rychlá a jednoduchá. U nás ho děláme dost často - a nebo i brokolici, tak je taky výborná.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept