Květák smažený

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák omyjeme a částečně uvaříme v osolené vodě. Vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Potom květák rozebereme na menší růžičky a obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a ve strouhance.
  • 3
    Obalený květák zvolna smažíme v horkém tuku dozlatova.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Helena45
čt 3. 4. 2014
Smažený květák je tak trochu klasika, ake chutná, rychlá a jednoduchá. U nás ho děláme dost často - a nebo i brokolici, tak je taky výborná.