Kuřecí játra na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí játra na česneku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10929 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
25 dkg | Játra kuřecí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 dkg | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 798kJ
1% Sacharidy 4 g
48% Tuky 36 g
11% Sodík 214 mg
39% Bílkoviny 22 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 460,4mg |
Draslík | 324,0mg |
Vláknina | 394,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Játra kuřecí, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velice doporučuji tuto rychlou přípravu jater. Použila jsem jen polovinu tuku než uvádí recept. Každopádně palec nahoru. Já dělám podobně, přidávám i kousek slaniny a hlavně cibuli. Játra jsou fajn na topince nebo jen tak s chlebem.