Bavorský krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bavorský krém
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10958 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
8 dl | Mléko plnotučné |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 205,1mg |
Draslík | 82,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bavorský krém postup přípravy receptu:
1 | V mléce rozpustíme želatinu a necháme ji rozvařit. Přidáme 2/3 cukru, žloutky a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvedeme do varu. |
2 | Krém přecedíme a vychladíme ve studené vodě. |
3 | Nakonec ušleháme bílky se zbylým cukrem a vmícháme je do krému. |