Bavorský krém
20 min.
![Německo](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/d1ca98e9d38d9d4c79f5b17b064a72b5584296a1.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 8decilitrůMléko plnotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 80gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 2plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
11 g
Sacharidy
36 g
Cukr
20 g
Vápník
232 g
Postup přípravy
- 1V mléce rozpustíme želatinu a necháme ji rozvařit. Přidáme 2/3 cukru, žloutky a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvedeme do varu.
- 2Krém přecedíme a vychladíme ve studené vodě.
- 3Nakonec ušleháme bílky se zbylým cukrem a vmícháme je do krému.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.