Rajčata s lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata s lilkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10971 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
750 g | Lilek |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
750 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 898,8mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčata s lilkem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané lilky nakrájíme na plátky, osolíme a poprášíme moukou. Upečeme je na pánvi s rozpáleným máslem. |
2 | Rajčata spaříme, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme je na kolečka, osolíme a posypeme nasekaným česnekem. Opečeme je na jiné pánvi na másle. |
3 | Hotová rajčata na talíří obložíme plátky lilků a vše posypeme nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme s toastovým chlebem. |