Recept

Hovězí plátky se sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10985

Ingredience

2 polévková lžíce Anglická slanina
1 ks Cibule
400 g Hovězí kýta
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
0,1 l Smetana 12% (konzumní)
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 768kJ
2% Sacharidy 8 g
41% Tuky 31 g
21% Sodík 424 mg
51% Bílkoviny 29 g

Hovězí plátky se sýrem postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.

2

V kastrole vyškvaříme jemně nakrájenou slaninu, přidáme máslo a připravené plátky. Krátce je opečeme po obou stranách a mírně podlité dusíme doměkka. Maso obrátíme, přidáme nakrájená, oloupaná rajčata a dusíme doměkka.

3

Nakonec přidáme smetanu smíchanou se lžičkou mouky, promícháme a každý plátek posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept