Hovězí plátky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky se sýrem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10985 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí kýta |
30 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
0,1 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 96,5mg |
Draslík | 591,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí kýta, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí plátky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. |
2 | V kastrole vyškvaříme jemně nakrájenou slaninu, přidáme máslo a připravené plátky. Krátce je opečeme po obou stranách a mírně podlité dusíme doměkka. Maso obrátíme, přidáme nakrájená, oloupaná rajčata a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec přidáme smetanu smíchanou se lžičkou mouky, promícháme a každý plátek posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéci. |