Jednoduchý recept

Pikantní roštěnky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10986

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
100 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kapary sterilované
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
2 ks Okurky nakládané
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Sardelové řezy
1 špetka Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 839kJ
2% Sacharidy 9 g
41% Tuky 31 g
169% Sodík 3 g
56% Bílkoviny 31 g

Pikantní roštěnky postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, na jedné straně osolíme a poprášíme moukou. Opečeme je na másle po obou stranách jako minutku a necháme na teplém místě.

2

Do zbylého tuku přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme nakrájené okurky, nasekané kapary, nakrájené sardelové řezy a petrželku. Vše vaříme mírně podlité vývarem na hustší omáčku.

3

Horké roštěnky upravíme na mísu, nalijeme na ně omáčku a na každou dáme lžičku jogurtu (nebo smetany).

Poznámka

Podáváme se smaženými bramborovými lupínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept