Jednoduchý recept

Chřest vařený po polsku

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10987

Ingredience

1 kg Chřest bílý
100 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 080kJ
4% Sacharidy 15 g
28% Tuky 21 g
14% Sodík 282 mg
11% Bílkoviny 6 g

Chřest vařený po polsku postup přípravy receptu:

1

Chřest oloupeme, konce odřízneme a vložíme jej do vařící osolené vody. (Vaříme pod pokličkou). Několikrát zkusíme, zda je chřest měkký.

2

Uvařený a okapaný chřest položíme na nahřátou mísu, pokapeme máslem a dvakrát příčně nasypeme proužky nasucho opražené strouhanky. Hlavičky chřestu zůstanou neposypané.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept