Chřest vařený po polsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest vařený po polsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10987 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Chřest bílý |
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 514,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chřest vařený po polsku postup přípravy receptu:
1 | Chřest oloupeme, konce odřízneme a vložíme jej do vařící osolené vody. (Vaříme pod pokličkou). Několikrát zkusíme, zda je chřest měkký. |
2 | Uvařený a okapaný chřest položíme na nahřátou mísu, pokapeme máslem a dvakrát příčně nasypeme proužky nasucho opražené strouhanky. Hlavičky chřestu zůstanou neposypané. |