Gratinovaná čekanka na toastu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaná čekanka na toastu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10995 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Čekanka |
8 plátek | Chléb toastový |
1 špetka | Estragon |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 337,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 189,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Chléb toastový, Estragon, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Gratinovaná čekanka na toastu postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme omyté listy čekanky, osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem a estragonem. Vše krátce opečeme a necháme vychladit. |
2 | Směs rozdělíme na plátky opečeného toastového chleba a posypeme nastrouhaným sýrem. Dozlatova zapečeme a hotové toasty ozdobíme petrželkou a plátkem rajčete. |