Gratinovaná čekanka s kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinovaná čekanka s kozím sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10999 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Čekanka |
1 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 57,5mg |
Draslík | 181,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Citrony, Strouhanka, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Gratinovaná čekanka s kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné čekankové puky rozkrojíme napříč a vložíme do vroucí osolené vody s citronovou šťávou a pepřem. Krátce je povaříme, vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Uvařenou čekanku naskládáme do zapékací mísy, posypeme strouhankou smíchanou s nasekanou petrželkou a překryjeme plátky sýru. Vše pokapeme rozpuštěným máslem a pod grilem zapečeme dozlatova. |
3 | Podáváme s pečivem. |