Hovězí polévka s morkovými knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s morkovými knedlíčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 110 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Morek |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
50 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 l | Vývar z hovězích kostí |
120 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 35,5mg |
Draslík | 821,6mg |
Vláknina | 558,1mg |
Vitamín A | 52,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Morek, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření, Vývar z hovězích kostí , Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí polévka s morkovými knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. |
2 | Morek zbavíme odštěpků kostí a nakrájíme na drobné kostičky nebo kousky. |
3 | Žemli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a pokropíme mlékem. Přidáme morek, žloutek, mletý pepř, sůl a dobře promícháme. Ke směsi ještě přidáme prosátou strouhanku, mouku a lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílku. |
4 | Ze vzniklé směsi tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci. Vkládáme je do vývaru a vaříme 3-5 minut. |
5 | Uvařené knedlíčky vyjmeme a přelijeme studenou vodou, aby ztuhly. Když jsou dobře okapané, zalijeme je trochou vývaru. |
6 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku společně s knedlíčky vkládáme do polévky při podávání. |
Poznámka