Recept

Dýňová gratinovaná polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 11007

Ingredience

2 kg Dýně
1 l Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
4 polévková lžíce Rýže dušená
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
4 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 431 kcal
Kilojoule 1 804kJ
13% Sacharidy 46 g
29% Tuky 22 g
4% Sodík 71 mg
34% Bílkoviny 19 g

Dýňová gratinovaná polévka postup přípravy receptu:

1

Na kostičky nakrájenou dužinu z dýně vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom odstraníme pokličku a necháme odpařit zbylou vodu.

2

Měkkou dýni osolíme, opepříme, zalijeme mlékem, přidáme rýži a vše krátce povaříme.

3

Polévku přelijeme do zapékací mísy, povrch pokapeme rozpuštěným máslem a zalijeme směsí smetany, nastrouhaného sýru, žloutků a petrželky. Zapečeme v rozpálené troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept