Jednoduchý recept

Bulharská telecí polévka

  • Bulharsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11012

Ingredience

320 g Brambory
40 g Celer bulvový
50 g Cibule
50 g Křen
50 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Petržel kořen
75 g Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí plec
1200 ml Voda pitná
50 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 341kJ
5% Sacharidy 19 g
19% Tuky 14 g
17% Sodík 349 mg
50% Bílkoviny 28 g

Bulharská telecí polévka postup přípravy receptu:

1

Do osolené vody dáme vařit omyté maso nakrájené na porce.

2

Kořenovou zeleninu nakrájíme na plátky, zelí a brambory na kostky. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rajčatový protlak, orestujeme a přidáme k masu.

3

Když je maso téměř uvařené, přidáme kořenovou zeleninu, brambory a zelí.

4

Hotovou polévku ochutíme octem a solí. Podáváme k ní nastrouhaný křen.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept