Recept

Zapečený květák s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11037

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Houby čerstvé
1 špetka Kmín drcený
1 ks Květák
200 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Strouhanka
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 263 kcal
Kilojoule 1 099kJ
6% Sacharidy 22 g
18% Tuky 14 g
20% Sodík 391 mg
29% Bílkoviny 16 g

Zapečený květák s houbami postup přípravy receptu:

1

Omytý květák uvaříme v osolené vodě a okapaný jej rozdělíme na růžičky.

2

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme plátky hub, podusíme je a okořeníme pepřem, kmínem a špetkou muškátu. Houby promícháme s květákem a směs vložíme do sádlem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy,

3

Krátce zapečeme v troubě, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a petrželkou a dopečeme dozlatova.

4

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept