Kuře Marianne - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře Marianne
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11057 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Kuře |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Olej stolní |
30 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 l | Víno bílé |
0,3 l | Vývar drůbeží |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 321,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kuře, Olej stolní, Pažitka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kuře Marianne postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře nakrájíme na kousky a opečeme na oleji ze všech stran dozlatova. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku, pažitku a česnek. Vše zaprášíme moukou a v kastrole natřásáme, aby se šťáva s moukou promíchala. Nakonec přilijeme bílé víno a necháme zvolna dusit pod pokličkou asi 1 hodinu. |
2 | Potom přidáme nakrájené žampiony, rajčatový protlak, vývar a dusíme ještě 30 minut. |
3 | Podáváme s bagetou nebo s opečenou bramborovou kaší. |