Recept

Pečená tykev s houbovou nádivkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 11066

Ingredience

2 ks Cibule
100 g Houby čerstvé
60 g Máslo čerstvé
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1 ks Tykev
4 ks Vejce slepičí
3 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 814kJ
15% Sacharidy 53 g
25% Tuky 19 g
8% Sodík 155 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pečená tykev s houbovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Omytou tykev dáme do vymaštěného kastrolu, přikryjeme alobalem a pečeme asi 45 minut v mírně vyhřáté troubě doměkka.

2

Spařenou a propláchnutou rýži zalijeme 3dl vody, přidáme kousek másla a dusíme doměkka.

3

Na zbylém másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku a houby nakrájené na kousky. Dusíme doměkka.

4

Měkkou rýži promícháme s hříbkovou směsí, nakrájenými uvařenými vejci, kořením a petrželkou.

5

Z upečené tykve seřízneme konec, semena vydlabeme a tykev naplníme připravenou náplní.

6

Podáváme s vařenými bramborami a pečenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept