Recept

Slovenský velikonoční mazanec

  • Slovensko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Slovenský velikonoční mazanec 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 11068

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
120 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
35 g Droždí
50 g Hrozinky
50 g Mandle plátky
120 g Máslo čerstvé
1,5 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 708kJ
16% Sacharidy 57 g
22% Tuky 16 g
8% Sodík 163 mg
19% Bílkoviny 11 g

Slovenský velikonoční mazanec postup přípravy receptu:

1

Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek.

2

Máslo utřeme s cukrem a se žloutky, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku soli, kvásek a zbylé vlažné mléko. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme hrozinky. Vytvarujeme bochník a necháme jej vykynout.

3

Vykynuté těsto vložíme na vymaštěný plech. Povrch bochníku potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí.

4

Mazanec upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Slovenský velikonoční mazanec
Hm, tento mazanec je žravý. Za pár minut byl pryč. Pekla jsem na 180 stupňů 35 min.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept