Slovenský velikonoční mazanec

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek.
  • 2
    Máslo utřeme s cukrem a se žloutky, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku soli, kvásek a zbylé vlažné mléko. Postupně přidáváme mouku a vypracujeme těsto. Nakonec do těsta zapracujeme hrozinky. Vytvarujeme bochník a necháme jej vykynout.
  • 3
    Vykynuté těsto vložíme na vymaštěný plech. Povrch bochníku potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme plátky mandlí.
  • 4
    Mazanec upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 13. 2. 2016
Slovenský velikonoční mazanec
Hm, tento mazanec je žravý. Za pár minut byl pryč. Pekla jsem na 180 stupňů 35 min.