Jednoduchý recept

Sváteční kulajda

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Sváteční kulajda 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11076

Ingredience

1 ks Bobkový list
500 g Brambory
1 ks Cibule
7 ks Houby čerstvé
1 špetka Kmín celý
1 hrst Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
2,5 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 630kJ
15% Sacharidy 55 g
23% Tuky 17 g
17% Sodík 338 mg
28% Bílkoviny 16 g

Sváteční kulajda postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a očištěné houby nakrájíme na větší kousky. Vše vložíme do hrnce s vodou, přidáme kmín, celý pepř, bobkový list, nové koření, sůl a jemně nakrájenou cibuli. Uvaříme doměkka.

2

Když jsou brambory měkké, přilijeme do polévky za stálého míchání smetanu rozmíchanou s moukou a vaříme asi 5 minut. Nakonec přidáme rozkvedlaná vejce, nasekaný kopr a chvíli povaříme.

Poznámka

Podáváme s pečivem. Při přípravě polévky použijeme hnědé hřiby.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Sváteční kulajda
Výborná polévka, všem chutnáblinkJen vody jsem musela dát trochu více, jinak by mi přišla moc hustá, ale to je spíš podle toho, jak kdo má rád:-)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept