Míchaný houbový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Míchaný houbový salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11079 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Citrony |
300 g | Hříbky čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
2 ks | Špekáčky |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 185,8mg |
Draslík | 573,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hříbky čerstvé, Olej stolní, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Míchaný houbový salát postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hříbky nakrájíme na plátky, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Podusíme je v malém množství vody. |
2 | Vychladlé hříbky přendáme do misky a promícháme s plátky natvrdo uvařených vajec, špekáčků a rajčat. |
3 | Salát promícháme a zalijeme zálivkou z oleje, octa, soli a pepře. |
4 | Podáváme s čerstvým chlebem. |