Hřibový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hřibový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11080 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
200 g | Houby nakládané |
350 g | Majonéza |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
200 g | Špagety, Makarony vařené |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 147,7mg |
Draslík | 142,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 10,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Houby nakládané, Majonéza, Špagety, Makarony vařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hřibový salát postup přípravy receptu:
1 | Na kousky nasekané uvařené makarony, nahrubo nakrájené kyselé hřiby, na kousky nakrájenou šunku a nasekanou petrželku osolíme, opepříme, pokapeme octem a mírně osladíme. |
2 | Nakonec do salátu přidáme majonézu a vše lehce promícháme. Salát ozdobíme plátky uvařených vajec a snítkou petrželky. |