Ryzce na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryzce na slanině
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11086 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Ryzce čerstvé |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 045kJ
1% Sacharidy 5 g
30% Tuky 23 g
27% Sodík 535 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 178,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Ryzce čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryzce na slanině postup přípravy receptu:
1 | Mladší ryzce očistíme a nakrájíme na větší kousky. Spolu s nakrájenou cibulí je pečeme na slanině. |
2 | Hotový pokrm osolíme a opepříme. Pepř zlepší kořennou chuť ryzců. |