Jednoduchý recept

Telecí řezy v oříškovém obalu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 1109

Ingredience

100 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1,5 dl Olej stolní
100 g Ořechy lískové
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
600 g Telecí svíčková
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 559kJ
6% Sacharidy 23 g
54% Tuky 41 g
13% Sodík 252 mg
69% Bílkoviny 39 g

Telecí řezy v oříškovém obalu postup přípravy receptu:

1

Telecí svíčkovou odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na prst tenké plátky.

2

Osolíme, opepříme bílým pepřem, přidáme muškátový oříšek a lehce obalíme v mouce.

3

Rozdrtíme nahrubo v hmoždíři vlašské či lískové ořechy.

4

Obalíme řízky v rozšlehaných vejcích a pak obalujeme v oříšcích.

5

Vložíme do rozehřátého tuku a pozvolna ve střední teplotě osmažíme z každé strany. Musíme stále udržovat střední teplotu, aby se obalené oříšky nepřipálily.

Poznámka

Podáváme s bramborem a vařenou zeleninou či bramborovými kroketami. Smažíme na oleji nebo sádle a místo lískových oříšků používáme jádra vlašských ořechů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept