Zapečená treska se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená treska se zeleninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11122 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
180 g | Cibule |
350 g | Filé z aljašské tresky |
250 g | Houby čerstvé |
350 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
60 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 58,0mg |
Draslík | 565,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Houby čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zapečená treska se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěné houby nakrájíme na malé kousky. Oloupanou cibuli nasekáme a lehce podusíme na tuku. |
2 | Zapékací mísu vymastíme a střídavě vrstvíme rajčata, cibuli, porce filé z tresky a houby. Vrchní vrstvu tvoří rajčata s houbami. Přikryjeme alobalem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 40 minut. |
3 | Podáváme horké, posypané sýrem. |