Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11140

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
900 g Platýz - filety
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,3 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 524kJ
1% Sacharidy 4 g
28% Tuky 21 g
8% Sodík 168 mg
54% Bílkoviny 30 g

Platýz v bílém víně postup přípravy receptu:

1

Omyté filety platýze, kolečka cibule a 1 lžíci másla dáme do pekáče a osolíme. Přelijeme vínem a přivedeme k varu. Přikryjeme alobalem, dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Potom rybu vyjmeme a necháme na teplém místě.

2

Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme scezený vývar, žloutky, sůl a pepř. Vše chvíli povaříme. Nakonec do omáčky přidáme zbylé máslo a citronovou šťávu.

3

Filety upravíme na mísu a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept