Recept

Platýz s pomerančovou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11141

Ingredience

0,5 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
500 g Platýz - filety
1 ks Pomeranče
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 223kJ
2% Sacharidy 8 g
24% Tuky 18 g
8% Sodík 162 mg
43% Bílkoviny 24 g

Platýz s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nastrouhanou cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících másla. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, trochu vody a osolené a opepřené filety nakrájené na plátky. Přikryjeme a mírně vaříme asi 12 minut. Rybu vyjmeme a necháme na teplém místě.

2

Vývar svaříme na 0.1 l objemu a vmícháme do něj mouku smíchanou s 1 lžící másla. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.

3

Hotovou omáčku nalijeme na porce platýze. Zdobíme dílky pomeranče.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept