Candát na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát na žampionech
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 11145 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Candát obecný |
1 ks | Citrony |
170 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
0,3 l | Vývar z hovězích kostí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 36,1mg |
Draslík | 563,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Candát na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Candáta naporcujeme, stáhneme z kůže, vykostíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 1 hodinu odležet. |
2 | Na másle osmažíme jemně nasekanou petrželku, nakrájené žampiony, šalotku a kůži z candáta. Přidáme porce ryby, zalijeme vínem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni po obou stranách asi 15 minut. Scedíme, přidáme vývar, kousek másla a citronovou šťávu. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s bílým pečivem. |