Pstruh s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh s květákem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11160 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,5 ks | Květák |
120 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
800 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
31% Kalorie 610 kcal
Kilojoule 2 553kJ
5% Sacharidy 19 g
52% Tuky 39 g
21% Sodík 410 mg
87% Bílkoviny 49 g
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 152,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 182,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruh s květákem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné pstruhy osolíme a upečeme na másle na pánvi. |
2 | Dobře omytý květák uvaříme v osolené vodě. |
3 | Pstruhy a květák upravíme na mísu, nakonec pokrm ozdobíme snítkou petrželky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.