Jednoduchý recept

Topinky se sardinkami a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11199

Ingredience

4 plátek Chléb toastový
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
70 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Sardelová pasta
1 balení Sardinky v oleji
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 507kJ
7% Sacharidy 26 g
32% Tuky 24 g
15% Sodík 293 mg
21% Bílkoviny 12 g

Topinky se sardinkami a vejci postup přípravy receptu:

1

Máslo, žloutky, sardelovou pastu a citronovou šťávu smícháme, zavaříme na hustý krém.

2

Plátky toastového chleba nasucho opečeme, vychladlé krémem potřeme. Doprostřed každé topinky položíme sardinku.

3

Natvrdo uvařená vejce prolisujeme, smícháme s nasekanou petrželkou a naneseme na sardinky.

4

Krátce před podáváním necháme topinky prohřát v troubě. Podáváme je obložené plátky citronu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept