Salát z tresčích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z tresčích jater
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11212 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Játra tresčí v oleji |
100 g | Majonéza |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 58,8mg |
Draslík | 402,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 8,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Majonéza, Okurky nakládané, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra tresčí v oleji, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z tresčích jater postup přípravy receptu:
1 | Očištěný celer a mrkev uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. |
2 | Přidáme nasekanou cibuli, na kostičky nakrájená tresčí játra, papriku a okurky. Vše spojíme majonézou a podle chuti osolíme, opepříme a okyselíme. |
3 | Vychlazený salát podáváme s pečivem nebo s topinkami. |