Salát z tuňáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z tuňáka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11213 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 ks | Rajčata |
1 ks | Salát hlávkový |
500 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 474,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z tuňáka postup přípravy receptu:
1 | Omytý salát rozebereme na listy, několik si jich ponecháme na podávání, ostatní natrháme. |
2 | Z tuňáka slijeme šťávu s olejem a maso rozdrobíme na kousky. |
3 | Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka, dáme do mísy, přidáme natrhaný salát, maso z tuňáka a vše zakapeme olivovým olejem. Dobře promícháme. |
4 | Salát podáváme na připravených listech hlávkového salátu. |