Italská omáčka s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská omáčka s vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11230 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kečup |
200 g | Majonéza |
1 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Paprika sterilovaná |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
1 špetka | Sůl |
0,2 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 229,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,7mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Majonéza, Okurky nakládané, Paprika sterilovaná, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Petržel - nať, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská omáčka s vínem postup přípravy receptu:
1 | Majonézu zředíme vínem a kečupem, osladíme a osolíme. Podle chuti přidáme citronovou šťávu a sardelovou pastu. |
2 | Papriku, cibuli, okurku a petrželku jemně nasekáme a vmícháme do omáčky. |