Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zelnice s uzeným masem 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1125

Ingredience

1 ks Cibule
100 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Tuk
200 g Uzené maso vařené
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1,3 l Voda pitná
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 093kJ
3% Sacharidy 9 g
63% Tuky 47 g
8% Sodík 161 mg
12% Bílkoviny 7 g

Zelnice s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do vody a přivedeme k varu. Vložíme kysané zelí, osolíme, opepříme a vaříme do poloměkka.

2

Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme mouku, poprášíme sladkou červenou paprikou, vše osmahneme a připravenou jíšku vložíme do polévky.

3

Vše uvaříme do měkka.

4

Polévku nakonec zjemníme smetanou s rozšlehaným žloutkem.

Poznámka

místo uzeného masa můžeme dát jinou uzeninu

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Zelnice s uzeným masem
Na cibulovou jíšku jsem použila malinko více oleje, mletou papriku doporučuji dát až nakonec, promíchat a jíšku odstavit. Jinak hrozí, že paprika zhořkne. Uzené maso, pokud už je vařené, bych dala až nakonec do hotové polévky ke konci píipravy a místo hovězího vývaru bych použila vývar uzený. Na podobné polévky používám i uzené kosti, z kterých mám po uvaření jak vývar, tak i trochu masa které oberu z kostí. Žloutek jsem vynechala úplně, použila jsem jen smetanu. Soli jsem dala podle potřeby. Pokud je zelí dost kyselé, přidávám malinko cukru. Polévka byla dobrá, ale doporučuji dělat jiným postupem, jak jsem popsala výše.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept