Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 11276

Ingredience

200 g Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Kardamom
2 polévková lžíce Mandle plátky
250 ml Mléko plnotučné
150 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
250 ml Smetana 12% (konzumní)
8 krajíc Veka tuková
0,5 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 903kJ
17% Sacharidy 59 g
66% Tuky 50 g
0% Sodík 1 mg
12% Bílkoviny 7 g

Gudžarátská žemlovka postup přípravy receptu:

1

Plátky veky osmažíme na másle dozlatova.

2

Veku vyjmeme a k máslu vlijeme mléko a smetanu. Uvedeme do varu a přisypeme cukr. Po chvíli vložíme osmaženou veku a přidáme kardamom a šafrán.

3

Když šťáva zhoustne, ozdobíme krajíčky veky mandlemi a oříšky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept