Gudžarátská žemlovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gudžarátská žemlovka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11276 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
2 polévková lžíce | Mandle plátky |
150 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 krajíc | Veka tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 76,3mg |
Draslík | 44,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 491,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kardamom, Ořechy vlašské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Šafrán, Smetana 12% (konzumní), Veka tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Gudžarátská žemlovka postup přípravy receptu:
1 | Plátky veky osmažíme na másle dozlatova. |
2 | Veku vyjmeme a k máslu vlijeme mléko a smetanu. Uvedeme do varu a přisypeme cukr. Po chvíli vložíme osmaženou veku a přidáme kardamom a šafrán. |
3 | Když šťáva zhoustne, ozdobíme krajíčky veky mandlemi a oříšky. |