Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (40%)
ID receptu: 11319
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Květák
30 g Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 928kJ
5% Sacharidy 17 g
17% Tuky 13 g
18% Sodík 354 mg
23% Bílkoviny 13 g

Vejce na květáku postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přidáme uvařený, na růžičky rozebraný květák, utřený česnek, nakrájenou chilli papričku, koření a sůl. Zamícháme a zvolna dusíme.

2

Když je vše měkké, vytvoříme pomocí vařečky v květáku čtyři hlubší důlky a do každého vyklepneme jedno vejce, které mírně osolíme. Povrch posypeme nasekanou petrželkou.

3

Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře a hodnocení

 
JanaB
Uživatel uvařil tento recept
Bylo to dobré.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept