Vejce dobře naložená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce dobře naložená
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11320 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
12 ks | Bobkový list |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
0,3 l | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
12 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 179,5mg |
Vláknina | 864,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli koření mleté, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vejce dobře naložená postup přípravy receptu:
1 | Natvrdo uvařená vejce oloupeme, proložíme bobkovým listem a dáme do velké sklenice. |
2 | Ocet a koření svaříme ve vodě a necháme vychladnout. Zalijeme připravená vejce a sklenici uzavřeme. |
3 | Když po několika dnech vejce ztmavnou, vyjmeme je a nakrájíme podélně na poloviny. |
4 | Podáváme s hořčicí a pečenými plackami. |