Jednoduchý recept

Vejce sázené (volské oko)

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vejce sázené (volské oko) 5 1
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1135

Ingredience

5 g Sůl
50 g Tuk
10 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 535kJ
0% Sacharidy 0 g
14% Tuky 11 g
14% Sodík 282 mg
13% Bílkoviny 7 g

Vejce sázené (volské oko) postup přípravy receptu:

1

Do horkých, tukem vytřených tvořítek vyklepneme vejce.

2

Zvolna je upečeme tak, aby se bílek upekl a žloutek zůstal polotekutý. Dbáme, aby se žloutek při vyklepnutí neprotrhl.

3

Mírně osolíme pouze bílek.

4

Ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vejce sázené (volské oko)
Vejce sázené (volské oko) mám ráda na snídani i ke svačině. Raději ho jím více propečené, ale ani s polotekutým žloutkem není špatné. Recept je velice rychlý a dobrý. Když si k němu dáte ještě rajče a opečenou slaninku je to mňamka největší. blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept