Zelí po bengálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelí po bengálsku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 11376 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
0,5 kávová lžička | Cukr moučkový |
1 špetka | Hřebíček mletý |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 204,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Kardamom, Rajčata, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zelí po bengálsku postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí nakrouháme na nudličky a osmažíme na másle spolu se zázvorem a chilli kořením. |
2 | Potom přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata, cukr a sůl a vše podusíme. |
3 | Když je zelí měkké, poprášíme pokrm směsí skořice, hřebíčku a kardamomu. |
4 | Podáváme teplé. |